Продължете към съдържанието

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ БЯЛО В ИНТЕРИОРА?

   „Цветовете вдъхват живот на всяка стая, създават атмосфера за пълен релакс или вдъхновение за велики дела.“
  Всеки човек е различен и индивидуален, точно както са и пръстовите ни отпечатъци. Тази индивидуалност е една от причините всеки дом да е различен. Уюта и атмосфера на всяка стая е резултат от множество детайли и редица решения.

      Решението което трябва да вземете при избора на цвят за стените, мебелите, вратите и декоративните елементи (като пердета, щори, килими, покривки и др.) е от съществено значение за дома или офиса. Всяка стая трябва да има специфично излъчване – в някои стаи работим и ни е нужна стимулираща среда, в други стаи почиваме и там търсим усещане за спокойствие и релакс. Цветовете са основният елемент на това излъчване. Топлите и светли цветове, като бяло, екрю, беж и др. са сред най-предпочитаните, но това не значи че решението за прилагане на по-ярки цветове (като жълто, зелено, лилаво и др.) е неправилно.    Винаги можете лесно да добавите акцент, като комбинирате различните елемент в интериора използвайки светли и топли цветове със дръзки или тъмни тонове съобразно основния цвят.

   Да използваме обикновеното бяло е твърде лесно, затова по-често избираме „мръсно бялото“. „Бяло“ не е само снежно белия цвят, но и много негови производни. Може да изберем нюанс на бялото, като например мляко или екрю, за да създадем стилен и актуален интериор в различно бяло.  Когато към него добавяме розово, лимонено, синьо или всеки друг цвят който ни харесва, в резултат получаваме не интериор в „скучно бяло“, а загатнат бял ефект, цветните акценти могат да се подчертаят по различен начин в зависимост от осветлението. Домът ви ще изглежда стилно и няма да има ефекта на „студени бели стени“. 

   Светлите цветове отварят пространството и правят стаята да изглежда просторна.

МАЛКИТЕ ЕЛЕМЕНТИ И ДЕКОРАЦИИ

   Дръжките на вратите, шкафовете и гардеробите да са с подобна форма и цвят е едно решение, което би могло да свърже всички стаи придавайки елегантен вид на дома. Декоративните възглавници, килимите и аксесоарите (като вази, картини, магнити за пердета, тишлайфери и др.) са не по-малко важни като част от общия интериор.

Белите мебели

   Все повече хора залагат на светлия цвят, но бялото е класика, която никога няма да слезе от подиума. Белите мебели са едно добро решение, както за кухнята, така и за спалнята и всекидневната. Не е нужно да изберете изцяло бяло, блясъка на бялото е много по-силен в съчетание с други цветове (особено в кафявата гама или сивото).

Стая в бяло

   Ако разглеждаме стаята като едно платно, което искаме да превърнем в шедьовър бялото е едно добро начало. Белите стени ни дават възможността да изплзваме съчетание от няколко цвята в елементите на стаята които да подчертават всяка част от интериора като обща картина, която радва както окото, така и ума.

декоративни възглавници

Един цвят по много начини ....

Пердета и завеси

   Комбинацията от бели пердета със завеси в по-тъмен цвят (в съчетание с другите елементи в стаята), например тюркоаз, жълт, кафяв, коралов, сив или др. цветове е идеална. Така бихте могли да постигнете комфортна среда и изтънчена визия.

Интериорни врати

   Белите врати в съчетание с черни елементи (като дръжки и панти) са решение което прави всяко пространство красиво, модерно и елегантно. Ако обаче сте избрали бели стени и искате да има контраст, то тогава може да изберете врати в тъмен цвят (антрацит, тъмно кафяво или сиво в дървесен декор).

Индивидуалното решение, личният избор и различният вкус

правят вашия интериор уникален и различен